ATENȚIE, PĂRINȚI! Fetiță de 10 ani din Pitești - racolată de un prădător sexual pe Instagram

La începutul anului s-a judecat cazul unui tânăr de 19 ani, din Maramureș, acuzat că a racolat o fetiță de 10 de ani, din Pitești, prin intermediul platformelor Discord și Instagram.

CITEȘTE ȘI ... E bine să se vaccineze bolnavii de cancer? Răspunsul oficial!

Totul a fost descoperit de tatăl fetei care i-a verificat telefonul mobil. Acesta a anunțat Poliția, oamenii legii descoperind că individul ar fi abordat-o pe fată în luna iunie 2020 prin intermediul unei aplicații folosite de gameri, numită Discord, apoi pe Instagram. Discuțiile s-au mutat apoi pe WhatsApp,  inclusiv prin apeluri video.

CITEȘTE ȘI ... Salvamont Argeș - Trei tineri sunt căutați după un apel disperat al unui părinte

Tânărul, care era logat sub pseudonimul "Fantoma", i-a propus în final fetei de 10 ani să se întâlnească pentru a întreține raporturi sexuale. De asemenea, în discuțiile cu fata, acesta și-a exprimat dorința de o ”săruta pe gură și chiar în zonele intime”, iar minora ar fi acceptat. Într-unul dintre video-call-urile, tânărul a dorit să-i arăte organul genital, fata a refuzat și a închis camera.

Audiată de polițiști, în prezența mamei și unui reprezentant al Protecției Copilului, fata a povestit discuțiile avute cu acest individ și a menționat că îl va recunoaste foarte ușor, lucru care s-a și întâmplat.

CITEȘTE ȘI  ... Lucian Mîndruță a încercat o zi întreagă să-și înscrie mama la un vaccin, în Argeș

Adus în fața Instanței și acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, tânărul de 19 ani a recunoscut faptele și a spus că regretă, avocatul acestuia cerând micșorarea pedepsei. În urma procesului, băiatul a fost condamnat la sase luni de închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de patru ani.

"Scopul pedepsei consta in prevenirea savarsirii de noi infractiuni, scop care se realizeaza atat cu privire la persoanele carora li se aplica o pedeapsa menita sa asigure constrangerea si reeducarea, cat si cu privire la ceilalti destinatari ai legii penale care vor adopta o conduita conforma cu exigentele acestei legi in vederea evitarii aparitiei unui raport de conflict cu statul. Fermitatea cu care o pedeapsa este aplicata si pusa in executare, intensitatea si generalitatea dezaprobarii morale a faptei si faptuitorului, conditioneaza caracterul preventiv al pedepsei care, totdeauna, prin marimea privatiunii, trebuie sa reflecte gravitatea infractiunii si gradul de vinovatie a faptuitorului", se arata in sentinta Judecatoriei Pitesti, care poate fi atacata cu apel.