ATENȚIE ȘOFERI! VREMEA SE VA ÎNRĂUTĂȚI ÎN URMĂTOARELE ZILE! VEZI ANUNȚUL POLIȚIEI!

ATENȚIE ȘOFERI! VREMEA SE VA ÎNRĂUTĂȚI ÎN URMĂTOARELE ZILE! Vezi de când începe codul de vreme rea și cum trebuie să te pregătești!

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mesaje de avertizare cu cod portocaliu şi de atenţionare cu cod galben, referitoare la vânt puternic şi la precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, valabile în intervalele 11 octombrie, ora 18.00 – 12 octombrie, ora 20.00, respectiv 11 octombrie, ora 15.00 – 13 octombrie, ora 10.00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), se recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele montane, mai ales pe timpul nopţii, dacă nu este necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, șoferii sunt sfătuiți să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri care străbat trecători montane, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În cazul în care traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, sfătuim conducătorii auto să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.