VESTE PROASTĂ PENTRU ȘOFERI! Timbrul de mediu - înlocuit de taxa de poluare!

ATENȚIE ȘOFERI! TIMBRUL DE MEDIU AR PUTEA FI ÎNLOCUIT CU TAXA DE POLUARE!

După ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis, pe 9 iunie 2016, că este ilegal așa-numitul timbru de mediu, guvernanții au început căutarea unei soluții. Una dintre variantele discutate acum constă în instituirea unei taxe de poluare sub formă de vignetă. Potrivit Profit.ro, aceasta ar fi diferențiată ca valoare în funcție de gradul de poluare al autoturismului și ar putea avea înfățișarea unui sticker colorat, care să fie lipit pe parbriz.

Valoarea taxei de poluare ar urma să fie stabilită în funcție de normele de poluare Euro, emisiile de noxe, dar și de carburantul folosit, arată Profit.ro.

„Confirmăm că este în lucru introducerea unei taxe de intrare în orașe mari. Pentru România, este în lucru introducerea, în locul timbrului de mediu, a unei taxe de intrare în marile orașe, care presupune o plată în funcție de noxe și de combustibil plus un sticker, cu o anumită culoare, pe anumite zone ale unui oraș. Astfel, pentru ca un șofer să poată intra cu o mașină poluantă în centrul orașului, de exemplu, el va trebui să plătească o anumită taxă și va primi în schimb un anumit sticker cu o culoare care îi va permite accesul. Din acest moment este în lucru și o «zonare» a Bucureștiului”, au explicat surse oficiale pentru Profit.ro.

Totuși, chiar dacă se va conveni asupra acestei variante, este posibil să dureze până la implementarea ei, deoarece Registrul Auto Român ar avea nevoie de timp ca să se doteze cu echipamente eficiente de măsurare a noxelor și a emisiilor de CO2, dar și a altor tipuri de emisii.

Un astfel de sistem de taxare în funcție de gradul de poluare este folosit în Germania.

sursa: profit.ro