Atenție, șoferi! Polițiștii argeșeni vă avertizează

Pentru că vremea rea și-a făcut apariția pe teritoriul județului Argeș, dar și în alte zone ale țării, polițiștii argeșeni vin cu anumite recomandări atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni.

Există posibilitatea apariției fenomenului de ceață sau chiar de polei în zonele de munte, precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare, chiar şi vântul puternic. Astfel, șoferii sunt sfătuiți:

-respectaţi regulile de circulație, circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, pentru a putea observa la timp și evita orice obstacol care ar putea apărea, adoptaţi o manieră preventivă de condus și respectaţi indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.
-păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile; de asemenea, nu vă angajaţi în efectuarea de manevre riscante, cum ar fi depăşirea coloanelor de autovehicule în condiţii de trafic aglomerat.
-nu consumaţi alcool sau substanțe cu efect psihoactiv (cum sunt unele medicamente) şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! 
-nu utilizați telefonul mobil în timp ce conduceţi, fără să aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

„Sfaturi pentrui pietoni:
-traversaţi doar prin locurile permise și nu începeți traversarea până când nu sunteți siguri că intenţia a fost observată de conducătorii de autoturisme, iar aceştia pot opri în condiţii de siguranţă. 
-în condiţii de vreme nefavorabilă să nu vă obturați câmpul vizual cu obiecte vestimentare sau de garderobă. 
-deplasarea, în special noaptea sau în condiţii de vizibilitate redusă, să fie efectuată numai pe trotuar sau pe acostamentul drumului”, transmit polițiștii argeșeni.