ATENȚIE! O nouă regulă pe litoral- plaje închise atunci când marea este agitată

În urma tragediilor petrecute în acest an pe litoralul românesc, 18 oameni murind înecați, salvamarii vor ca de anul viitor plajele să fie închise atunci când apa mării este foarte agitată. Astfel, atunci când steagul roșu va fi arborat, va însemna că niciun salvator nu este la post, iar turiștii care vor intra în apă, o vor face pe proprie răspundere. 

O pancartă îi va atenționa pe turiști acest lucru, așa cum se întâmplă și în alte țări. 

Reamintim că un argeșean și-a pierdut viața în urmă cu o săptămână, pe plaja de la Mangalia, după ce a intrat în marea agitată pentru a salva o mamă și pe fetița acesteia de la înec. După ore întregi de căutări, eroul Adrian Ciureanu, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit fără viață. Deși era steag roșu și înotul era interzis, o femeie a intrat în apă cu fiica sa.  Când apele furioase le-au acaparat pe cele două, mama a început să țipe după ajutor, iar doi bărbați s-au aruncat să le salveze. Femeia și fetița au fost scoase din valurile puternice, dar unul dintre salvatori, Adrian Ciureanu, nu a mai ieşit la mal.
Bărbatul, care era în concediu cu familia, a fost luat de curenți și de valuri, deşi salvamarii reuşiseră la un moment dat să ajungă la el. Scafandrii au continuat cautarea lui, însă misiunea lor s-a dovedit extrem de dificilă.

CITEȘTE ȘI ... ȘOC! Eroul de la Mangalia NU ȘTIA SĂ ÎNOATE! Așa arată sacrificiul suprem! (Video)

Propunerea a ajuns pe masa Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, care o va analiza la sfârşitul sezonului. După 1 octombrie specialiştii vor da şi un răspuns.