ATENȚIE! Nu scăpăm de vremea rea: Zilele următoare vor fi ...

Codul galben și codul portocaliu de precipitații și vânt puternic a fost prelungit, miercuri după amiază, până vineri, la ora 14:00.

Va ploua în cea mai mare parte a țării, iar la munte vor fi ninsori abundente și vânt puternic. După ora 09:00 vor intra în vigoare alte două atenționări: „Urmează alte coduri care intră în vigoare. Un cod galben, de la ora 9:00, astăzi, până pe 21 aprilie, ora 14:00. Acesta se referă la continuarea precipitaţiilor mai ales în regiunile estice şi centrală. De asemenea, în Moldova şi Trasilvania, precipiţiaţiile treptat sunt mai ales sub formă de ninsoare, iar precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare sunt de aşteptat şi în sudul ţării. La munte va continua să ningă şi se va depune în continuare strat de zăpadă. 

Un al doilea mesaj intră în vigoare la ora 18:00, tot astăzi şi, de data asta, este un cod portocaliu care expiră vineri, 21 aprilie, la ora 9:00. În zona de munte şi în special judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău, stratul de zăpadă va fi mai consistent. Apreciem că sâmbătă, duminică, asistăm la o ameliorare, cel puţin din punct de vedere al precipitaţiilor, însă temperaturile rămân în continuare scăzute. Ele cresc foarte lent şi poate, în cursul săptămânii viitoare, treptat, să ne apropiem de valori termice normale pentru acesată primăvară.”, a declarat Dinu Mărășoiu (ANM) pentru Radio România Actualități.