Atenție!!! Metoda ”Accidentul” lovește din nou - Argeșeni reținuți

Doi argeșeni au ajuns în arest fiind bănuiți de săvârşirea mai multor înşelăciuni şi tentative de înşelăciune prin metoda ,,Accidentul”.

Cei doi contactau victimele prin telefon și le prezentau cea mai rea veste, că cineva drag a fost implicat într-un accident, solicitându-le sume de bani. Cinci persoane vârstnice din localitatile Drăganu şi Oarja au fost apelate. Pradă le-a căzut un bătrân, în vârstă de de 96 de ani, din Oarja, care le-a dat indivizilor suma de 3000 de lei, dar și o persoană din Sălătrucu care a plătit suma de 20.000 de lei.

CITEȘTE ȘI ... (video) Carantinat la un hotel. Amenința că se aruncă nemulțumit de condițiile de cazare

Oamenii legii au întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de înşelăciune și cei doi au ajuns după gratii pentru 24 de ore.

Un dintre inculpați, de 32 de ani, din Bascov, a fost reținut pentru 24 de ore în ziua de 22 aprilie într-un dosar privind săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, faţă de o persoană vătămată de 87 de ani, din Sălătrucu, de la care ar fi obţinut prin metoda „Accidentul”, suma de 20.000 de lei.  Ieri, al doilea inculpat, de 27 de ani, din Băiculeşti, a fost pus sub reținere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

CITEȘTE ȘI ... Poartă mască în spațiile publice închise. Amenzi de la 500 de lei la 2.500 de lei


Recomandări pentru evitarea înşelăciunilor:


De regulă, persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate sunt cele vizate de autori de infracțiuni cum ar fi ,,Accidentul”, ,,Coletul”, ,,Pomana regelui Cioabă”, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d., persoane care pretind că sunt reprezentanţi ai unor furnizori de utilităţi sau care oferă spre vânzare bunuri la preţuri sub valoarea reală.

Folosiţi orice ocazie în care discutaţi cu membrii de familie sau cunoscuţi în etate, pentru a vorbi despre permiterea accesului în locuință al oricăror persoane, indiferent de pretext.

Totodată, dacă permit accesul în casă, avertizați-i cu privire la efectuarea oricărei plăți sau operațiuni care ar putea dezvălui locația sumelor de bani din locuință.

Atrageți atenția cu privire la oferirea sumelor de bani, sub orice pretext, stabiliți numere de telefon la care să puteți fi contactați, pentru a se verifica pretextele și stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care pot ajuta la nevoie.