Atenție, elevi! Examenul de la clasa a opta ar putea fi modificat din nou!

Examenul de la clasa a opta ar putea fi modificat din nou! Pe lângă evaluarea naţională, elevii ar putea să mai dea şi câte o teză unică, în clasele a şaptea şi a opta, în funcţie de profilul pentru care optează, mai departe, la liceu. Este o propunere a specialiştilor din Ministerul Educaţiei, care nu sunt de acord cu părinţii. Ei cer reintroducerea unui concurs pentru fiecare liceu în parte.

CITEȘTE ȘI ... Poliția: "Nu plătiţi suma cerută!" Dacă primiţi un astfel de mesaj, nu răspundeţi

Cei mai mulţi din părinţi îşi doresc autonomie din partea liceelor. Asta înseamnă că fiecare şcoală să organizeze propriul concurs de admitere. Reprezentanţii MEN nu sunt de acord şi au o nouă propunere. Să rămână la evaluarea naţională, la fel ca anul acesta, dar să introducă două noi examene. Teze naţionale la clasele a şaptea şi a opta. 
Notele celor două teze ar înlocui astfel media de gimnaziu. Iar Evaluarea Naţională ar conta, la fel ca şi acum, în procent de 80%. 

CITEȘTE ȘI ... Panicați din cauza unui butoi cu varză murată!

Părinţii spun că cea mai bună soluţie pentru copii ar fi să existe câte o admitere diferită, la fiecare liceu. Şi fără niciun examen naţional. Asta pentru a selecta cei mai buni elevi la cele mai bune licee.
Reprezentanţii părinţilor i-au cerut Ministrului Educaţiei şi reguli mai stricte pentru cadrele didactice. Vor ca profesorii care îi abuzează pe copii să nu mai fie primiţi în sistem niciodată. 

Sursa: observator.tv