ATENȚIE! Din 7 iulie – Toate firmele și PFA iși vor schimba actele! Apare un nou cod de inregistrare!

Începând cu data de 7 iulie, toate firmele, dar și PFA-urile vor primi un nou cod de indetificare, prin directiva U.E, care va permite contribuabililor să fie identificaţi în sistemul de interconectare a registrelor comerţului din statele membre ale Uniunii Europene. Acest nou cod le va fi atribuit tuturor entităţilor înregistrate la ONRC, completând numărul de ordine din Registrul Comerţului şi CUI-ul oferit de Ministerul Finanţelor Publice.

’Începând cu data de 7 iulie 2017, la înmatriculare/ înregistrare, solicitanților li se eliberează certificatul de înregistrare, conținând numărul de ordine din registrul comerțului și codul unic de înregistrare fiscală atribuit de Ministerul Finanțelor Publice, precum și identificatorul unic la nivel european (EUID), alocat în sistemul informatic integrat al Oficiului Național al Registrului Comerțului" scrie Biroul de comunicare al ONRC.

Astfel, firmele înfiinţate înainte de 7 iulie 2017 sunt nevoite să îşi schimbe actele de înregistrare, aceştia trebuind să solicite preschimbarea certificatului de înregistrare, cu noul certificat, care va fi acutualizat cu EUID-ul impus de Uniunea Europeană, în timp ce firmele care se vor înfiinţa după această dată vor primi codul în timpul procedurilor standard, obişnuite.

Iată ce va conține acest cod:

-Elementul de identificare al României

-Elementul de identificare al registrului național în UE

-Numărul persoanei din Registrul Comerțului.

În plus, dacă va fi necesar, pentru a evita erorile de identificare, codul unic de înregistrare la nivel european va conține și alte elemente, care nu sunt încă reglementate în Legea nr. 152/2007 ce vizează aceste proceduri, dar care se vor regăsi, cel mai probabil, în viitorul ordin al ministrului justiției.