ATENȚIE! CARAVANA SMURD ÎN PITEȘTI!

ATENȚIE! CARAVANA SMURD ÎN PITEȘTI!

Caravana “Fii pregătit!” a ajuns la Pitești weekendul acesta și a fost amplasată, între orele 10.00 – 18.00, în Piața Vasile Milea. 

Caravana constă ȋn deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Astfel, timp de două zile, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș a desfășurat cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite au inclus prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România — cutremure, inundații, incendii — și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.