ATENȚIE ARGEȘENI! Apare o nouă TAXĂ

O nouă taxă va fi implementată în cel mai scurt timp prin ordonanţă de urgenţă. Furnizorii de servicii de internet, inclusiv prin telefonia mobilă, vor fi obligați să ofere 1% din încasările lunare la Fondul Cinematografic. Noua taxă va fi de fapt plătită de cei care au abonamente la servicii de internet. O astfel de contribuție se adaugă prețului pentru serviciile oferite, potrivit bugetul.ro
În plus, ordonanța de guvern anunță colectarea unei contribuții de 1% din prețul de vânzare și/sau închiriere a filmelor pe platforme de streaming video online, plătibilă de operatorul economic care efectuează vânzarea și/sau închirierea. Pe lângă banii care vor veni de la furnizorii de internet, fondul cinematografic va fi alimentat din nou și cu o cotă de 4% din profitul anual al organizatorilor de jocuri de noroc, contribuție care a fost anulată în 2009.

CITEȘTI ȘI ... ACCIDENT GRAV! A adormit la volan și a intrat cu mașina în cimitir


Pentru virarea cu întârziere a banilor, statul va percepe dobânzi și penalități de întârziere, respectiv 0,04% dobândă pentru fiecare zi de întârziere și 5% din valoarea obligației ca penalitate de întârziere, dacă plata este efectuată cu o întârziere de doar 60 de zile de la data scadentă, și 15% penalitate de întârziere, în cazul unei întârzieri mai mari de 60 de zile.
Nici televiziune nu scapă de această ordonanță. Guvernul va majora de la 3% la 4% echivalentul contribuției din contravaloarea minutelor de publicitate contractate de posturile de televiziune publice și private, indiferent de modalitatea de radiodifuzare și inclusiv de organismele de televiziune cu circuit închis.
Modificarea este argumentată prin faptul că filmele românești au dificultăți în a fi distribuite în sălile de tip multiplex, care solicită o taxă de difuzare, de tip taxă de imprimare virtuală, cu un caracter discriminator din perspectivă concurențială, de 500 euro/ecran pentru fiecare film românesc distribuit, anunţă rfi.ro.