ATENȚIE! ANAF vânează proprietarii care obțin bani din chirii!

 

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) începe verificarea mai amănunțită a contractelor de închiriere, printr-o campanie de informare a proprietarilor de locuințe, urmată de acțiuni de control și sancțiuni unde se constată nereguli, a declarat miercuri seară președintele ANAF, Dragoș Doroș, la postul public de televiziune, transmite Agerpres.

S-a pus la punct o campanie de informare și se dorește să se pornească discuțiile cu administratorii de bloc și să fie informații proprietarii. Primul pas este informarea pentru ca proprietarii să știe la ce să se aștepte în caz că nu declară la ANAF contractele de închiriere, pasul doi fiind controlul și sancționarea neregulilor.

Încheierea unor contracte de închiriere pe sume modice "este un fenomen" observat la ANAF.

Președintele Fiscului a menționat, însă, că și până acum proprietarii care închiriază erau verificați, însă această activitate nu era prioritară pentru ANAF.

"Noi nu putem să spunem că nu controlăm proprietarii, dar nu a fost un focus pentru noi. În momentul acesta, proprietarii care obțin venituri din chirii devin un focus pentru noi. Primul pas este campania de informare, pasul doi este de control", a adăugat Doroș.

sursa: digi24.ro