Atacuri între polii de putere din Argeș. Subiectul: Sala Polivalentă din Pitești

”Cu un tupeu care deja nu mai miră pe nimeni, liberalii argeșeni își arogă, din nou, merite care nu le aparțin!”, își începe mesajul președinte PSD Argeș, Ion Mînzînă.

 

Mai exact, reacția vine după un comunicat transmis, în această dimineață, de către liberalii argeșeni prin care aceștia susțin că mai multe proiecte de infrastructură din județ au fost accelerate odată cu venirea la guvernare a PNL.

CITEȘTE ȘI ... Percheziții în Argeș și Vâlcea. Haine și cosmetice de la branduri renumite, furate din Italia

Subiectul mesajului privea proiectul Sălii Polivalente. 

”Liberalii argeșeni au fost preocupați de infrastructura din Argeș și au reușit, imediat după ce PNL a preluat guvernarea, să deblocheze și să accelereze mai multe proiecte de infrastructură. Printre acestea se află și proiectul Sălii Polivalente din Pitești, finanțat de Compania Națională de Investiții, care este acum într-o fază avansată a execuției. În noiembrie 2019, CNI a anunţat că a semnat contractul de proiectare şi execuţie a Sălii Polivalente din Piteşti. Valoarea contractului pentru acest obiectiv de investiții este de aproximativ 82 milioane lei, de lucrări ocupându-se societatea Con-A SRL din Sibiu, declarată câştigătoare a licitaţiei organizată de CNI. Conform contractului, sala polivalentă va fi finalizată în 2022.

Deși Guvernul a organizat impecabil licitația pentru realizarea obiectivului și a urmărit cum evoluează șantierul, Primăria Pitești s-a dovedit a fi un partener neserios.  Astfel, deși sala era prevăzută cu o parcare subterană cu 144 de locuri, aceasta nu s-a putut construi din cauza unor greșeli impardonabile ale administrației locale piteștene, care nu a nu a predat amplasamentul liber de sarcini. Este vorba despre celebrul “ovoid” de canalizare, care traversează terenul pe care se realizează sala și care face imposibilă realizarea unui nivel subsol. Din această cauză sunt necesare lucrări suplimentare, rezultate în urma modificării soluției de proiectare, de aproxiamtiv 2,6 milioane de euro,  care vor trebui să fie suportate de către Primăria Pitești. Pe banii piteştenilor se va construi o parcare supraterană şi va fi deviată o conductă de apă menajeră. 


Directorul general al Companiei Naționale de Investiții (CNI), Manuela Pătrășcoiu, a venit de două ori în județ anul trecut, la insistențele liberalilor argeșeni.  Împreună cu președintele PNL, Ludovic Orban, la data respectivă premier, a fost pe 16 septembrie chiar pe șantierul Sălii Polivalente din Pitești, la invitația președintelui PNL Argeș, Adrian Miuțescu. După discuțiile cu constructorul, atât premierul, cât și directorul CNI au fost convinși că lucrarea va fi gata la timp, fiind plăcut suprinși de eforturile din teren ale firmei sibiene. Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, a reușit să organizeze și pe 4 noiembrie 2020 o întâlnire între primarii din județ, pe de o parte și ministrul Dezvoltării și Lucrărilor Publice și șefa CNI, pe de altă parte. 

Mai nou, Primăria Pitești apelează tot la Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții, ca să modernizeze stadionul de fotbal ”Nicolae Dobrin”, care ar urma să aibă o capacitate de 15 000 de spectatori și să realizeze un nou stadion de atletism, omologat pentru competiții internaționale. Cele două proiecte se află în dezbatere publică și ar fi imposibil de realizat cu fonduri de la bugetul local, fără sprijinul Guvernului României.”, menționează PNL în comunicatul transmis.

CITEȘTE ȘI ... Controale ITM în 40 de școli de șoferi din județ: Amenzi de peste 145.000 de lei


De cealaltă parte, președinte PSD Argeș, Ion Mînzînă, declară:

”Ce uită să spună liberalii argeșeni este faptul că Primăria Pitești a demarat procedurile cu mult timp înainte ca jalnicii urmași ai lui Brătianu să ajungă la putere; PNL nu avea cum să deblocheze un proiect care deja începuse!

Liberalii argeșeni mai spun că Primăria Pitești apelează acum tot la Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții, ca să modernizeze stadionul de fotbal ”Nicolae Dobrin”, care ar urma să aibă o capacitate de 15 000 de spectatori și să realizeze un nou stadion de atletism, omologat pentru competiții internaționale. 
Să înțelegem că dacă nu ar avea milă de piteșteni, liberalii nu ar aproba proiectele? Nu ne-ar mira! În fond, parlamentarii argeșeni ai PSD au inițiat 738 de amendamente, printre care și unul legat de modernizarea stadionului „Nicolae Dobrin”, dar niciunul nu a fost votat de către parlamentarii de Argeș ai PNL și USR PLUS!
Ca să nu mai spunem că 130 de amendamente au vizat investiții în localități conduse de către membri ai PNL și USR PLUS. Și acelea au fost respinse! 

Am mai spus-o și o repet: la cât de demagogi și mincinoși s-au dovedit a fi liberalii până acum, nu ne-ar mira să ne spună într-o zi că tot ei au construit și Transfăgărășanul și barajul Vidraru!”