Astăzi vremea va fi normală termic în vestul și nordul țării și caldă în restul teritoriului

Agenția Națională de Meteorogie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele zile, intervalul 16 - 18 octombrie. 

În timp ce vineri temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, chiar puțin mai mari, în weekend vom avea parte de o răcire a vremii. Minimele vor atinge, duminică, 18 octombrie, 0 grade Celsius.

Astăzi, 16boctombrie, în vestul și în nordul ţării, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă din an, iar în rest vremea va fi caldă pentru mijlocul lunii octombrie.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, cele mai ridicate fiind în Muntenia și în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între 7 și 16 grade. 

Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord-vest și temporar va ploua pe arii extinse în Maramureș, Transilvania și în zonele montane și submontane și local în Crișana, Oltenia și Moldova.

În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi locale seara și noaptea. 

Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai însemnate și, cu probabilitatea mai mare în sud-est, se vor semnala descărcări electrice. 

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral și în zona montană înaltă. Dimineaţa și noaptea vor fi condiţii de ceaţă.


Sursa: stirimeteo.com