Astăzi vremea va fi călduroasă, iar la prânz va deveni caniculară

Ultima lună de vară se termină...cum ar fi trebuit, de fapt, să înceapă. Dacă pe 1 august, în mai multe zone din ţară, au fost furtuni şi chiar grindină, la sfârşitul verii, avem caniculă în toate regiunile.

Astăzi, 31 august, vremea se va menține călduroasă şi va deveni caniculară la orele amiezei. 

În zonele de câmpie și de podiș din sud, est și pe arii restrânse din restul teritoriului, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Cerul va fi mai mult senin, dar cu înnorări seara și noaptea în regiunile vestice și nord-vestice, unde local vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. 

Izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate, vijelii și grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 37 de grade Celsius, iar cele minime între 13 și 23 de grade Celsius, mai coborâte în depresiuni, arată stirimeteo. 

În Bucureşti, vremea se va menține caniculară la amiază, disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 17…19 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.