Astăzi vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării

Vremea se va menține și astăzi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, potrivit meteorologilor.

Cerul va avea înnorări, iar în cursul zilei, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și lapoviță pe arii extinse în Maramureș, Moldova și Transilvania, mixte local în Oltenia și mai ales ploi, pe alocuri în Muntenia și Dobrogea și izolat în Crișana și, posibil, în Banat. 

Noaptea vor predomina ninsorile în sud, est și centru, iar în vest vor fi mai ales ploi și lapoviță.

Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări în cursul zilei în majoritatea regiunilor, iar noaptea mai ales în est și la munte, unde vor fi rafale în general de 55-65 km/h, spulberând zăpada. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade Celsius în estul Transilvaniei și 10 grade în Banat și Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 2 grade Celsius. 

Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceață, iar spre sfârşitul intervalului se va produce brumă, pe arii extinse în nordul și centrul țării și local în sud și est.

În capitală vremea va fi rece, chiar dacă în orele amiezii se vor înregistra valori mai ridicate decât în ziua precedentă. Pe parcursul zilei, cerul va fi parţial noros, iar condiţiile pentru precipitaţii vor fi reduse. Noaptea, temporar, înnorările se vor accentua şi se vor semnala predominant ninsori, slabe cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu uşoare intensificări, de până la 35…40 km/h, în prima parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 8-9 grade Celsius, iar cea minimă de -3  până la -1 grad Celsius, potrivit ANM.