RECORD ISTORIC! PROTESTE ÎN TOATĂ ŢARA! 600.000 DE OAMENI ÎN STRADĂ!

ASTĂZI! SE ANUNŢĂ CEL MAI MARE PROTEST FAŢĂ DE OUG 13! ÎN TOATĂ ŢARA!

ACTUALIZARE 21.40. Sunt 300.000 de oameni la Guvern. Peste 600.000 in toată ţara.

ACTUALIZARE 21.25. O jumătate de milion de oameni sunt în stradă în seara zilei când Guvernul a abrogat OUG 13.

Protestatarii cer demisia guvernului şi spun că nu au încredere în cei care îi conduc.

La Cluj Napoca sunt 45.000 de oameni, 40.000 de oameni la Timişoara, 30.000 la Iaşi.

ACTUALIZARE 20.55. Sunt 250.000 de oameni la Guvern.

Sunt probleme la metrou, în Piaţa Victoriei trenurile nu mai opresc, motivul invocat fiind aglomeraţia. Oamenii au ales soluţia de a coborî la Piaţa Romană şi de a merge pe jos spre Victoriei.

ACTUALIZARE 20.40. Peste 200.000 de protestatari în Piaţa Victoriei.

ACTUALIZARE 20.20. Numărul protestarilor din Piaţa Victoriei a ajuns la 150.000. 

La Timişoara sunt 35.000 de oameni, la Craiova 6.000, la Braşov 9.000.

ACTUALIZARE 20.00. Numărul protestarilor din Piaţa Victoriei a ajuns la 100.000. 

ACTUALIZARE 19.50. Numărul protestarilor din Piaţa Victoriei a ajuns la 80.000. 

ACTUALIZĂRI 19.30. Sunt 50.000 de oameni în stradă, la Guvern. Alte zeci de mii de persoane protestează în ţară.

ACTUALIZĂRI 19.05. Sunt 20.000 de oameni in stradă, la Guvern.

ACTUALIZARE 17:45 - Incident la protest. Trei tineri au fost luați de poliție și duși la secție. Este vorba despre o ceartă între mai multe persoane. La un moment cearta a degenerat iar una dintre persoane a fost lovită cu pumnul în față de un bărbat. A urmat o încăierare între patru persoane. Jandarmii au intervenit prompt și trei dintre agresori au fost extrași din mulțime și preluați de poliție pentru a fi conduși la audieri. În fața clădirii Guvernului sunt peste 10.000 de oameni. Se strigă „PSD, ciuma roșie”.

La această oră mai au loc proteste în Cluj, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Constanţa, Galaţi, Piatra Neamţ, Alba Iulia, Vaslui, Buzău, Baia Mare, Brăila, Satu Mare, Focşani, Târgu-Jiu, Slatina, Braşov, Turnu-Severin, Craiova, Piteşti, Zalău, Târgovişte, Bistriţa, Călăraşi, Arad, dar și în alte localități.

ACTUALIZARE 17:30 - Peste 8.000 de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei şi scandează „Vrem să ne-auziţi, nu să ne minţiţi”, „Ne-am săturat, cât ne-aţi furat”, „Jos Guvernul” şi „Jandarmeria, jos pălăria”. Mai multe persoane au venit la protest cu un banner foarte lung pe care scrie „Aţi reuşit ...Ne aţi unit!”. În Piaţa Victoriei a venit şi Gigi Becali, un protestatar spunându-i că hoţii trebuie să plătească, printre care şi el.

Numărul oamenilor care vin în Piaţa Victoriei continuă să crească, unii dintre aceştia fiind din alte oraşe, printre care Cluj, Iaşi, Teleorman şi Călăraşi.

ACTUALIZARE 17:15 În momentul de față s-au strâns aproximativ 5.000 de oameni în Piața Victoriei. 

ACTUALIZARE 16:00 Sunt aproape 2.000 de oameni în Piața Victoriei. Unii au aflat deja că Guvernul a abrogat Ordonanța 13, dar sunt neîncrezători și spun că nu vor pleca până nu vor fi deplin lămuriți despre ce este vorba.

Protestele faţă de OUG privind codurile penale continuă duminică, fiind anunţat „cel mai mare protest” la care, încă de la ora 14.00, sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei din Capitală oameni din toată ţara.

Deja încă de dimineață au sosit la București câteva zeci de studenți de la Cluj, după o călătorie - gratuită - cu trenul care a durat toată noaptea.

Manifestanţii vor fi în piaţă, în timp ce la Palatul Victoria este programată să se desfăşoare şedinţa de Guvern în care se va decide abrogarea actului normativ. Gestul nu pare, însă, a fi de natură să ducă la întreruperea demonstraţiilor începute în urmă cu cinci zile.

Conform anunţurilor făcute pe pagina de Facebook a evenimentului, duminică,  la ora 20:00, atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe va fi intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu „fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”, relatează News.ro. 

Ca şi sâmbătă, când a fost înregistrată o participare-record la demonstraţii, în Bucureşti fiind prezenţi în Piaţa Victoriei 170.000 de oameni, în timp ce în ţară au ieşit în stradă aproape 330.000 şi duminică sunt aşteptaţi protestatari din toată ţara. Unii dintre ei au anunţat că vor veni la Bucureşti cu maşinile. 

Mai multe instituţii, dar şi persoane fizice din Bucureşti vin în sprijinul manifestanţilor, oferind cazare celor care ajung în Capitală din alte judeţe ale ţării. 

Se oferă cazare pentru cei veniţi din alte oraşe: Bucur’s Shelter Hostel, Hostel Little Bucharest, Hostel Pura Vida Sky Bar & Hostel Bucharest şi Vişini Hub, dar şi zeci de bucureşteni. 

În ceea ce priveşte alimentele şi băuturile calde, la Jerry’s Pizza, restaurantul de pe bulevardul Magheru, cu parola „altă întrebare” este oferită o felie de pizza, în limita stocului disponibil. Re:Modelieri, din zona Pieţei Victoriei, oferă ceai cald manifestanţilor după ora 18.00, iar Share Cafe împarte toată ziua, sâmbătă şi duminică, ceai cald protestatarilor din faţa Guvernului. La Atelieri Pinion, cine vine cu o poză cu el de la protest primeşte o cafea din partea casei, iar la Green Hours se oferă ceai gratuit pentru manifestanţi. La Pain Plaisir, de pe strada Barbu Delavrancea, manifestanţii primesc o porţie de biscuiţi gratis.

 

sursa: digi24.ro