ASTĂZI! ECHIPA PNL ARGEȘ LA COMEMORAREA LUI ION I.C. BRĂTIANU!

ASTĂZI! ECHIPA PNL ARGEȘ LA COMEMORAREA LUI Ion I.C. BRATIANU! Ceremonia de comemorare are loc la Vila Florica!

Astăzi se împlinesc 89 de ani de la moartea lui Ion I.C.Brătianu. Pentru a-l comemora pe marele om politic, liderii și membrii echipei PNL Argeș, împreună cu președintele CJ, Dan Manu și profesorul istoric Ioan Scurtu, au depus coroane și au participat la ceremonia de comemorare desfășurată la biserica de la Vila Florica din Ștefănești. La eveniment a participat și fostul primar al orașului Ștefănești, Dorin Bărbuceanu.

Ion I. C. Brătianu, cunoscut și ca Ionel Brătianu, s-a născut pe 20 august 1864, la moșia Florica, în județul Argeș. A fost cel mai mare fiu al liderului liberal Ion C. Brătianu și fratele mai mare al lui Vintilă și Dinu Brătianu. În 1907 se căsătorește cu Eliza, fosta soție a conservatorului Alexandru Marghiloman.

Pe 24 noiembrie 1927, Ionel Brătianu încetează din viață în urma unei laringite infecțioase. În urma unei întrevederi cu diplomatul Nicolae Titulescu, Ionel Brătianu se îmbolnăvește de gripă. Când boala s-a agravat treptat, medicul i-a recomandat un anume tratament (care s-ar fi dovedit a fi eronat), după care gripa dispare doar pentru o perioadă de timp. Astfel la numai 63 de ani, „mâna de fier” care conducea statul român moare in condiții extrem de suspecte, asemeni regelui Ferdinand, cu câteva luni înainte. Astfel, conducătorul oficial și cel din umbră ai statului decedează.

Comandat de PNL Argeș, publicat de MB AGENCY COMPLETE, CUI mandatar financiar: 11160004.