Astăzi chiar sună sirenele! Amânate să nu dea emoții la BAC....

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a fost alături de elevii care au dat Bacalaureatul. Astfel, săptămâna trecută, sirenele n-au sunat. Momentul ar fi coincis cu începerea uneia dintre probele de examen. Ca să nu le perturbe atenția proaspeților absolvenți de liceu, la nivel național, s-a decis să se ia următoarea măsură:

”În contextul desfășurării unei probe a Bacalaureatului, pentru a nu crea disconfort în rândul elevilor și profesorilor, în cursul zilei de astăzi nu vor fi verificate sirenele de alarmare publică", este mesajul ce a fost publicat pe pagina de socializare a ISU. 

Exercițiul a fost amânat cu o săptămână: "Suntem alături de toți cei care parcurg examenul maturității și replanificam organizarea exercițiului de alarmare a populației pentru miercuri, săptămâna viitoare.
În această perioadă, utilizarea sirenelor se va realiza doar în situații reale în care este necesară dispunerea de măsuri de autoprotecție pentru populație", a mai transmis aceeași sursă, miercurea trecută. 

Măsura de amânare a exercițiului a fost luată la  nivel național, dat fiind faptul că multe dintre sirene sunt montate pe instituțiile de învățământ. Că elevii au trecut sau nu cu bine de examenul maturității a ținut doar de ei. In ceea ce privește decizia ISU cu privire la replanificarea exercițiului "Miercurea Alarmelor" ,  nota 10!

#Astăzi, începând cu ora 10.00, vor suna sirenele. Acestea vor emite semnalul „Alarmă la dezastre”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra apariției pericolului.
În România semnalele de alarmare a populației sunt:
- Alarmă la Dezastre (5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele)
- Prealarmă Aeriană (3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele)
- Alarmă Aeriană (15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele)
- Încetarea Alarmei (un semnal continuu cu durata de 2 minute).