Astăzi, 27 septembrie se mai încălzește puțin iar ploile vor fi temporare

În ziua alegerilor locale, vremea se va menține frumoasă, caldă, cu cer senin, temperaturi ridicate în sud-estul țării, ușor mai coborâte în vest și normale pentru acest interval în restul regiunilor. 

Se anunță câteva ploi de scurtă durată în centru, vest și la munte, însă cantitățile de precipitații se vor încadra în limitele normale ale perioadei. 

Dobrogea și Bărăgan 
În zona Dobrogei și a Bărăganului vor fi semnalate înnorări şi ploi de scurtă durată, neînsemnate cantitativ, iar vântul va avea unele intensificări. Temperaturile vor atinge maxime de 22 de grade Celsius.

Moldova sudică și Muntenia
În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, aşteptam înnorări temporare şi ploi slabe. Vântul se înteţeşte, dar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate zilele trecute. Va fi cald. 

Nordul Moldovei și Bucovina
În nordul Moldovei şi în Bucovina norii vor fi mai numeroşi vor aduce ploi temporare. După prânz termometrele vor indica cel mult 26 de grade Celsius.

Nordul Transilvaniei și Maramureș
În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă înnorări, dar şi perioade cu soare. Doar în zonele de munte mai apar câteva ploi. Temperaturile cresc uşor şi vor ajunge până la 26 de grade.

Prognoza meteo în vestul și sud-vestul țării 
În vestul țării, vremea se face frumoasă, atmosfera va fi însorită, iar maximele termice cresc până la 29 de grade Celsius. Și în sud-vest va fi soare şi o atmosferă plăcută. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 26 de grade.

Vremea la București 
Şi în ţinuturile sudice se arată soarele, iar ploile apar doar sporadic. Vântul va avea unele intensificări, iar temperaturile vor atinge maxime de până la 23 de grade în Lunca Dunării. În Bucureşti, duminică vremea va fi în general frumoasă. Maximele din termometre vor indica 23 de grade Celsius, iar minimele vor fi de 12 grade. Vântul va sufla activ cu o viteza de 23 de km/oră. 

Vremea la munte
Vremea pe 27 septembrie, în ziua alegerilor locale 2020, aduce în Carpaţii Orientali şi în estul Meridionalilor câteva ploi neînsemnate cantitativ, iar vântul va avea intensificări doar pe creşte.