Asistaţii social ar putea fi închiriaţi cu ora de către firme

Un deputat PMP a depus săptămâna trecută în parlament o propunere legislativă care le-ar putea da fiori reci asistaţilor sociali: parlamentarul Ionuţ Simionca vrea să-i pună la muncă!

Mai exact, propunerea vizează modificarea legii 416 privind venitul minim garantat astfel încât cei peste 250.000 de beneficiari de ajutor social, pe care românii care lucrează îi ţin în cârcă, să poată presta orele obligatorii de muncă în folosul comunităţii nu numai la instituţiile publice, ci şi la societăţile comerciale.

Conform iniţiativei legislative, primăriile ar putea fi obligate să publice pe propriile pagini web listele cu beneficiarii de ajutor social apţi de muncă, de unde reprezentanţii societăţilor private să poată alege forţă de muncă, în schimb urmând să achite către administraţia locală contravaloarea serviciilor prestate.

Iniţiatorul mai susţine că pentru fiecare oră de muncă prestată de cei care primesc ajutoare, primăria ar putea încasa chiar şi câte 11 lei de la firmele private şi astfel ar mai strânge nişte bani la buget. Fiind însă vorba despre o propunere a unui parlamentar din opoziţie, este destul de probabil ca aceasta să nu găsească deschidere la reprezentanţii majorităţii, cu atât mai mult cu cât cei vizaţi, respectiv oamenii care preferă să aştepte cu mâna întinsă la mila statului decât să muncească, fac parte din bazinul electoral tradiţional al PSD. 

Sursa: Saptamanalul Ancheta