Asigurările auto obligatorii, tot mai scumpe

Veşti proaste pentru milioane de şoferi. Asigurările auto obligatorii sunt tot mai scumpe şi preţurile vor mai creşte, spun specialiştii. Tarifele s-au mărit cu aproape 10 la sută în ultimul an şi se aşteptă o creştere similară în următoarea lună. Explicaţia? Service-urile percep taxe mai mari pentru reparaţii şi manoperă.

CITEȘTE ȘI ... Bărbat prins sub un tractor răsturnat

Cosmin a plătit, în medie, pentru fiecare din cele 10 maşini pe care firma sa le deţine cu 20 de lei mai mult pe asigurarea RCA în prima jumătate a acestui an, faţă de primele şase luni ale anului trecut. 
Cosmin, proprietar firmă: Ideea este că eu am toate maşinile pe firmă şi plătesc asigurări din ce în ce mai mari. N-am beneficiat de ele până acum. De fiecare dată când am avut probleme, probleme reale, despăgubirile au venit foarte greu 

CITEȘTE ȘI ... A intrat cu tirul în gardul unei gospodării!

Un şofer scoate din buzunar în jur de 400 de lei pentru poliţa RCA pe 6 luni. Mai mult cu 9% faţă de anul trecut, arată analizele Autorităţii pentru Supraveghere Financiară. Pentru a reduce costurile tinerii folosesc un truc mai vechi: trec maşinile pe numele părinţilor sau bunicilor. În funcţie de vârstă, experienţă şi localitate, preţurile scad până la jumătate.

Specialiştii spun că, din toamnă, costul unei poliţe RCA s-ar putea majora din nou cu 10 la sută. Explicaţia asiguratorilor este că au crescut costurile reparaţiilor.

Sursa: observator.tv