Artiști din cadrul Centrului Cultural Mioveni- prezenți la Serbările Consulare de la Lyon

În perioada 13-15 septembrie 2019, au avut loc Serbările Consulare de la Lyon. Cu această ocazie Consulatul General al României la Lyon a oferit orașului Mioveni calitatea de invitat de onoare al ediției 2019.

Serbările Consulare reprezintă un eveniment anual, organizat de către Primăria Metropolei Lyon (al doilea oraș ca importanță al Franței), pentru celebrarea multiculturalismului și spiritului internaționalist al metropolei.

În cadrul evenimentului, pavilionul România –Mioveni – Argeș a promovat patrimoniul tradițional al județului nostru, prin prezentarea unor expoziții de icoane pe sticlă, obiecte de artizanat, spectacole folclorice și reprezentații artistice și produse gastronomice românești.

De asemenea, artiștii Ansamblului Folcloric “Plai de Dor”, din cadrul Centrului Cultural Mioveni, au susținut momente artistice în spațiul expozițional, dar și pe scena centrală, pentru a contribui la succesul prezenței românești la ediția din acest an a Serbărilor Consulare de la Lyon.

Alături de delegația din Mioveni s-a aflat ca invitat special și Simona Bucura Oprescu în dubla calitate de deputat și de Președinte al Grupului Parlamentar de prietenie România- Franța.