ARTgeș FEST - UN FESTIVAL ÎN CARE ARGEȘUL ÎȘI PROMOVEAZĂ VALORILE

Pentru a „Respecta Valorile Naționale” mai târziu, trebuie să ne preocupe creșterea, educarea și promovarea unor generații de tineri care să ducă mai departe tradiția acestor meleaguri și a acestui neam. În considerarea acestui deziderat a fost organizată de către Consiliul Județean Argeș, prin Centrul cultural Județean Argeș, prima ediție a Festivalului-Concurs Național de Interpretare Muzică Ușoară ARTgeș FEST. Festivalul este menit să evidențieze actualul potențial cultural pe care România, în general, și Argeșul, în special, îl deține, întrucât este importantă excelarea și susținerea mai departe a performanței și încurajarea celor care se află la început de drum să își urmeze visele.


Desfășurat în perioada 5-7 iulie 2019, Festivalul s-a adresat copiilor și tinerilor care abordează un repertoriu valoros, acelora care studiază și aprofundează arta interpretativă în toate aspectele ei, de la canto, la prezență scenică, înțelegerea și interpretarea textului unei piese, etica și morala în relația cu sine și cu colegii de scenă. Concurenții au fost repartizați pe categorii în funcție de vârstă, mai precis 5-10 ani, categoria 11-17 ani și categoria 18-30 ani.


Juriul care a evoluat prestațiile concurenților a fost format din: Mădălin Voicu Jr. – în calitate de președinte al juriului, Elena Niciu, Cristina Turcu Preda, Monica Gheorghiu și Monica Anghel.

Trofeul festivalului a fost atribuit anul acesta Anei Maria Picurici, iar premiile speciale, oferite de Malta Travel, au fost primite de Theodora Tudoroiu și Ștefan Dincă.

 

 

 

Câștigătorii primei ediții a Festivalului sunt:
 
CATEGORIA 5-10 ANI:
Premiul I – THEODORA TUDOROIU
Premiul II – ANA – MARIA BALTAG DIACONU
Premiul III – ADELINA – NICOLETA TĂNASE
 
CATEGORIA 11 – 17 ANI
Premiul I – ANA – MARIA PICURICI
Premiul II – ȘTEFAN BADEA
Premiul III – ANDREI TEODOR