Arhiepiscopia în alertă! Necropola Regală nu e gata!

Arhiepiscopia în alertă! Necropola Regală nu e gata! Moartea Reginei Ana declanşează urgenţe la Curtea de Arges! Ceremonia de înmormântare se suprapune cu Zilele Municipiului, cu Festivalul Carpați și cu sărbătoarea Sfintei Maria!

Astăzi, Casa Regală a anunțat, printr-un comunicat, decesul Reginei Ana într-o clinică din Elveția și au informat că înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, după ce trupul neînsufleţit al Reginei va fi depus o zi la Castelul Peleş, apoi la Palatul Regal din Bucureşti.

Având în vedere că la Necropola Regală de la Mănăstirea Curtea de Argeș lucrările încă nu s-au finalizat și trecerea în neființă a Reginei Ana a luat pe toată lumea prin surprindere, la Curtea de Argeș atât administrația, cât și reprezențanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului sunt în focuri.

Reprezentanţii Bisericii argeşene ne-au confirmat că necropola regală nu este finalizată, dar dau asigurări că - în ciuda neasteptatului eveniment- mobilizarea este generala si lucrurile vor fi puse la punct pentru inmormântare. În ceea ce priveşte protocolul si ritualurile, se asteapta indicaţiile Casei Regale. Vestea de azi l-a gasit pe Inalt Preasfinţitul Calinic la Arhiepiscopie, acolo unde coordona deja toate pregătirile în momentul in care redactorii Sursa Ta au stat de vorba cu reprezentanţii instituţiei.

CITEȘTE ȘI ... A murit Regina Ana! Casa Regală în doliu!

Redactorii Sursata.ro au legătura şi cu primarul municipiului Curtea de Argeș, Constantin Panţurescu,  care a transmis faptul că a avut o discuție cu reprezentanții Casei Regale: ”La acestă oră nu am foarte multe informații să vă ofer. Am vorbit cu reprezentanții Casei Regale și înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, ora 15:00.”

Primarul ne-a mai declarat că ceremonia de înmormântare a Reginei Ana se suprapune cu Zilele Municipiului, care se vor desfășura între 10 - 15 august, cu Festivalul Carpați, care se va afla pe data de 14 la Curtea de Argeș, precum și cu marea sărbătoare a Sfintei Maria din data de 15 august. Toate aceste evenimente vor genera, cu siguranță, o foarte mare aglomerație în oraș și vor necesita măsuri speciale de gestionare a traficului, însă primarul susține că administrația se va ocupa de această situație și nu vor apărea probleme.

Acesta ne-a mai informat că, împreună cu viceprimarul, cu două săptămâni în urmă, a luat hotărârea să nu se mai permită comerțul ambulant pe bulevard, concentrând toată această activitate în zona special amenajată, unde se vor desfășura serbările și spectacolele Zilelor Municipiului.

Vom reveni cu detalii referitoare la organizarea ceremoniei de înmormântare.