Argeșul sub imperiul ninsorilor! Vezi care sunt drumurile unde stratul de zăpadă măsoară 70 de cm!

În contextul avertizărilor de cod portocaliu de ninsori, viscol și ger, intensificări ale vântului, emise de meterorologi, sub incidența căruia se află și județul Argeș, cea mai afectată este, în continuare, zona de sud a județului.

În noaptea de luni spre marți s-a acționat pe întreaga rețea de drumuri județene cu material antiderapant și autobasculante cu lamă. Pe DJ 508 Furduiești – Teiu – Buta, pe DJ 659 Bradu - Ștefan cel Mare, DJ 504 Buzoești – Popești, DJ 679 Lunca Corbului – Bârla a nins viscolit toată noaptea astfel încât pe platforma drumului s-au depus importante cantități de zăpadă, între 30 și 70 de centimetri. Toată noaptea s-a acționat pentru degajarea drumurilor însă vântul puternic viscolește zăpadă și o repune pe carosabil.
La această oră se circulă pe toate drumurile din județ, în condiții de iarnă iar echipajele Regiei Județene de Drumuri Argeș, împreună cu echipajele Poliției Rutiere, intervin în continuare în vederea menținerii în stare practicabilă a drumurilor din Argeș.
Autoritățile recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile meteorologice, să aibă autoturismele echipate cu anvelope de iarnă, în stare optimă de rulare, precum și să acorde în trafic prioritate utilajelor de deszăpezire pentru a acționa, evitând în acest fel blocajele.

 

Foto: descriptiv