Argeșul - în top 10 cele mai periculoase județe pentru transportul rutier

În ultimii 10 ani, numărul accidentelor rutiere din țara noastră a scăzut, însă nu același lucru îl putem spune despre numărul deceselor cauzate de acestea. Argeșul se află în top 10 cele mai periculoase județe când vine vorba de transport, de la începutul anului până în prezent decedând în accidente 33 de persoane, majoritatea din cauza neacordării de prioritate.

Anul trecut a fost un an negru, la data de 29 iunie având loc unul dintre cele mai grave accidente din 2018. Atunci 3 militari au murit și alți 10 au fost răniți, după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat într-o prăpastie din localitatea Dâmbovicioara. Cel mai recent accident deosebit de grav a avut loc pe 24 august când, din cauza neatenției, două autoturisme s-au ciocnit, rezultând astfel 2 morți și 6 răniți. La toate aceste statistici negre se adaugă şi faptul că avem şi una dintre cele mai periculoase şosele din România, DN7 - drumul care leagă Bucureştiul de Piteşti şi continuă mai departe spre Râmnicu Vâlcea, traversând apoi tot Ardealul, fiind pe locul al doilea în ceea ce priveşte numărul accidentelor mortale.

Considerat o alternativă a DN 1 pentru a traversa ţara spre Ungaria, DN 7 este tranzitat de peste 360.000 de mașini zilnic, generând în ultimii ani aproape 2000 de accidente soldate cu circa 800 de morți.