Argeşul - judeţul cu cei mai mulţi bani alocaţi pentru drumuri

Propunere în bugetul Consiliului Judeţean pentru 2020
Argeşul - judeţul cu cei mai mulţi bani alocaţi pentru drumuri

Săptămâna viitoare, toate localităţile şi administraţia judeţeană trebuie să aibă bugetul aprobat, aşa că proiectula a fost lansat în dezbatere publică. Conform datelor din acesta, la nivelul Consiliului Judeţean Argeş avem venituri de 327.642.000 lei, iar la cheltuieli 428.642.000 lei, din care pentru funcţionare circa 298.000.000, iar pentru dezvoltare doar 130.000.000 lei, rezultând un deficit de 101.000.000 lei, ce va fi acoperit din excedentul anului anterior.

Deşi cifrele nu par cele mai îmbucurătoare, mai ales că preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, a anunţat că au un buget cu 30% mai mic decât în 2019, sunt şi veşti bune: Argeşul este pe primul loc, ca sumă, la alocările pentru finanţarea drumurilor judeţene şi comunale. În dreptul judeţului nostru sunt trecute 25,8 milioane lei, situându-ne în faţa judeţelor Hunedoara, Albă, Timiş, care au sub această valoare.

Anul trecut, am şchiopătat la capitolul drumuri, deoarece au fost bani pentru mai puţin de 10 km. De asemenea, şi în acest an se vor face alocările pentru proiectele ce sunt finanţate prin fonduri europene. Conform reglementărilor, iniţial, lucrările sunt făcute pe cheltuiala beneficiarului, urmând ca sumele să fie rambursate pe baza facturilor. Aşa că, indiferent dacă se începe sau nu lucrul la obiectivele din proiect sau nu, sumele trebuie să fie prinse în buget. Consiliul Judeţean a semnat 11 proiecte pe fonduri europene, la care se mai adaugă alte trei ale DGASPC Argeş. Din păcate, două dintre acestea, respectiv palatul Administrativ şi Cetatea Poienari, sunt în mare întârziere, deoarece nu a existat nicio firmă serioasă, care, în urma procedurilor de achiziţie a executantului, să ajungă în faza de semnare a contractului. 

 

Preluare Săptămânalul Ancheta