Argeşul acoperă 100% serviciul de salubritate

Confor normelor europene, Argeșul este declarat al patrulea judeţ din ţară care a acoperit 100% serviciul de salubritate.
În acestă săptămână, ADI SERVSAL Argeş şi S.C. Financiar Urban S.A. au semnat contractul de delegare pentru activitatea de colectare şi transport deşeuri municipale din zona Costeşti şi zonele limitrofe. Contractul reprezintă ultima activitate din cadrul proiectului privind Managementul integrat al deşeurilor în judeţul Argeş.
Argeşul devine astfel cel de-al patrulea judeţ din ţară care are acoperit, în proporţie de 100%, serviciul de salubritate, potrivit tuturor normelor europene
Costuri mai mici, tarife mai mici. 
Tarifele şi taxele vor fi mai mici decât cele practicate în momentul de faţă, pentru că şi costurile vor fi mai mici. “Costurile serviciului vor fi următoarele: - pentru populaţie mediu urban: 4,92 lei taxă/persoană sau 5,51 lei tarif/persoană - pentru populaţie mediu rural: 2,52 lei taxă/persoană sau 3,18 lei tarif/persoană. Tarifele sunt valabile în condiţiile în care cetăţenii selectează deşeurile la sursă şi deviază deşeurile biodegradabile în compostoare individuale, puse la dispoziţie gratuit de către ADI Servsal Argeş”, arată oficialii CJ Argeş.
Pentru operator, perioada de mobilizare este de 60 de zile, timp în care toate primările trebuie să adopte cuantumul taxelor/tarifelor rezultate în urma licitaţiei şi modalitatea de colectare a acestora.

Pentru zona de nord, respectiv Curtea de Argeş şi comunele limitrofe, la licitaţie s-au înscris trei firme: S.C. BRAI CATA S.R.L., S.C. Financiar Urban S.R.L. şi S.C. Salubris S.A. Firma S.C. Birai Cata S.R.L. a fost eliminată în prima fază a licitaţiei pentru că nu a răspuns solicitărilor de clarificări privind situaţia financiară. Alegerea între celelalte două firme rămase în competiţie a fost făcută pe criteriul, de asemenea impus de legislaţia în vigoare, al preţului cel mai mic. Pe ambele zone tarifele/taxele rezultate din licitaţie sunt mai mici decât cele practicate la momentul actual. 
În Curtea de Argeş, unde câştigătorul licitaţiei este S.C. Financiar Urban S.R.L., rezultatul a fost contestat de S.C. Salubris S.A. Consiliul Naţional pentru Soluţionare a Contestaţiilor urmează să se pronunţe în termen de maximum 20 de zile.