Argeşenii pot câştiga salarii de peste 2000 de euro la Hotelul Marriott din Frankfurt

Săptămâna trecută, Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş a anunțat prin intermediul Reţelei EURES, că dispune de 34 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic. Nemții caută 22 de ospătari, 2 barmani,  8 bucătari și 2 recepționeri, care doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania.

Ofertele vin din partea Hotelului Marriott Frankfurt și Block House, iar pentru ocuparea locurilor se va organiza selecţie la Brașov, în data de 8 septembrie 2016. Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman și bucătar sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată sau experienţă în domeniu, precum și cunoștinţe bune de limba germană și engleză (nivel A2 - B1).

Pentru posturile de recepționer, candidații trebuie să fie de asemenea calificaţi şi cu experienţă în domeniu, să cunoască sistemul de rezervare OPERA și să aibă cunoștinţe de limba germană și engleză, nivel C1- C2. Angajarea se face pe o perioadă de 1 an, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe perioadă nedeterminată.

Salariul oferit este de 1500 - 2206 euro brut pe lună, ȋn funcție de calificare și experiența profesională, pentru posturile de ospătar și barman și de 1500 - 2054 euro brut pentru posturile de bucătar și recepționer.  Hotel Marriott Frankfurt asigură cazare și masă (doar ȋn timpul programului de lucru) contra cost, iar Block House asigură cazare ȋn primele 6 luni și masă pe toată perioada contractului de muncă (doar ȋn timpul programului de lucru).

Persoanele cu domiciliul în județul Arges, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Argeş, b-dul Republicii, nr.11, telefon 0248 222415, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate și pentru a primi invitaţie de participare la selecţie.

Înregistrarea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente:

# cerere tip (se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă);

# copie act de identitate sau pașaport (valabilitate minim 6 luni);

# CV model  Europass (cu fotografie)  în  limba germană (Lebenslauf);

# cazier judiciar în original din care să reiasa că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);

# adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.

 Sursa: Săptămânalul Ancheta