Argeşenii migrează în masă spre resorturile din Egipt

Sărbătorile pascale ale acestui an vin la pachet cu dorinţa crescută a argeşenilor de a călători în afara ţării. Pe lista destinaţiilor de vacanţă pentru luna aprile 2021 în topul preferinţelor turiştilor din Argeş pe primul loc se află Egiptul, pentru care în acest moment nu se impune carantinarea turiştilor la întoarcerea în ţară şi care nu se află pe lista galbenă. Cererea pentru vacanţe în Egipt a crescut şi de 10 ori faţă de anul trecut, potrivit reprezentantului uneia dintre agenţiile de turism din Argeş. Pentru preţuri ce pornesc de la aproximativ 600 de euro de persoană, argeşenii se pot răsfăţa vreme de 7 zile în resorturile de lux de la Sharm El Sheikh sau Hurghada.

 

 


 „Ca destinaţie, Egiptul este în top: de la două curse pe săptămână, acum cred că sunt undeva la 20 de curse pe săptămână. Egiptul nu este pe lista galbenă. Ca variantă, dacă turistul alege ca destinaţie o ţară care se află pe lista galbenă, atunci acesta este scutit de carantină şi de test. Avem o cursă în Iordania, ceea ce este o premieră pentru noi, Iordania este pe listă galbenă, clienţii vaccinaţi sunt scutiţi de carantină şi de test atunci când se întorc în ţară, iar la dus prezintă doar un test care trebuie să fie negativ.” - Florentina Vărzescu, Paralela 45.

 


 „Cererile pentru vacanţe au crescut foarte mult, pot spune că de 4-5 ori faţă de anul trecut. Companiile de zbor au suplimentat cursele pentru că au văzut că este cerere. Se cere foarte mult destinaţia Egipt. Pe lângă această destinaţie se mai cere ocazional Dubai. Turiştii se îndreaptă spre Egipt pentru că nu stau în carantină la întoarcerea din vacanţă, iar atunci când pleacă prezintă un test COVID-19 indiferent dacă au făcut vaccinul sau nu.” - Georgiana Hinculov, Top Sejur.

 


 „Egiptul este destinaţia momentului, cea pentru care avem cele mai multe solicitări. Mai avem câteva solicitări de sejururi şi în ţară, mai ales din partea celor care mai au tichete de vacanţă. Pot să spun că este o mică relansare, nu ne putem pronunţa spunând că gata, au explodat cererile. Mai avem cereri din partea turiştilor pentru Bulgaria, destinaţie unde aceştia aleg să se deplaseze cu maşina proprie”- Cristina Beşleagă, Carpaţi Travel.
 

 

Preluat: saptamanalul ancheta