Argentina Culcuș: „Vreau la Mioveni o administrație liberă și performantă!”

Argentina Culcuș îşi propune schimbarea din temelii a viziunii la nivelul administraţiei publice locale din Mioveni. Candidatul PNL la funcţia de primar al orașului Mioveni este de părere că managementul public trebuie să se constituie ca un parteneriat între administraţie şi cetăţean, în care locuitorii oraşului Mioveni să fie direct implicați în procesul de dezvoltare:


„O să-mi asum ca primar deciziile care duc la dezvoltare, nu pe cele populare. Ca să-mi pot duce la îndeplinire obiectivele propuse voi începe cu o regândire a instituțiilor locale. Ele trebuie să tureze motoarele la maximum. 
Într-o comunitate, rolul unei primării este să încerce să influențeze modul în care oamenii iau decizii. Pentru că nu o primărie schimbă un oraș, ci oamenii de acolo. Din păcate, în administrația de la Mioveni este interzis dreptul de a gândi, de a te dezvolta profesional și mai ales acela de a te exprima liber. Atunci când cineva este mai bine pregătit, mai popular și cu viziune, există posibilitatea de a deveni liber și este decapitat. Sunt sigură că cei care lucrează în instituțiile orașului știu despre ce vorbesc. Acolo sunt două categorii de funcționari: cei foarte buni, care duc greul și fac ca lucrurile să funcționeze, și activul de partid al PSD. Nu poți cere performață de la echipa în care ți-ai angajat activul de partid, copiii, nepoții. Iar cetățenii, din păcate, au fost obișnuiți ca totul să fie gratis și că statul rezolvă toate problemele, că nu trebuie să plătești nimic și că tu nu ai nicio responsabilitate față de comunitatea în care trăiești. Astfel, s-a generat o mentalitate necorespunzătoare și toate acestea pentru voturi, pentru dorința excesivă de putere și de a controla. 
Viziunea mea este alta, îmi doresc ca cetățenii să fie direct implicați în procesul de dezvoltare, doresc să-mi fie parteneri. Vreau alături de mine oameni deștepți, cu viziune. Voi face o administrație liberă, transparentă, accesibilă tuturor, strâns legată de comunitate. Oricât te-ai zbate ca primar să faci, dacă nu ai reușit să mobilizezi comunitatea, nu ai făcut nimic. Asta va face diferența pentru anii următori. 
Obiectivul principal al proiectului meu de candidat la funcția de primar al orașului Mioveni îl reprezintă creșterea standardului de viață prin valorificarea resurselor existente și promovarea unității teritorial-administrative. 
Voi avea în vedere crearea de noi locuri de muncă, sprijinirea tinerilor, a mediului de afaceri, voi investi în educație, cultură și modalități de petrecere a timpului liber. Toate acestea vor fi posibile numai prin accesarea de fonduri europene, deoarece în acest moment posibilitatea de dezvoltare este limitată din cauza împrumuturilor enorme pe care actuală administrație le-a contractat.”