Argentina Culcuș – respinsă din concursul pentru Centrul Cultural Județean!

Astăzi, la nivelul Consiliului Județean Argeș, a avut loc procedura de selecție a dosarelor pentru desemnarea managerului Centrului Cultural Judeţean. Postul a fost asigurat - în mod interimar - de Araxi Negoșanu de la înființarea instituției până în prezent.

Pe ultima sută de metri, ieri, înainte de expirarea termenului de depunere a dosarelor,  Argentina Culcuș, fost manager al Centrului Cultural Mioveni, s-a inscris la concursul pentru acest post de conducere.

Astăzi, în cadrul procedurii de verificare/selecție a documentației aferente candidaturii, comisia de la nivelul Consiliului Județean a decis respingerea Argentinei Culcuș pe motiv că aceasta nu îndeplinește condițiile prevăzute de art.3, lit.c, din OUG 189/2008 privind managementul instituțiilor de spectacole sau concerte, muzeelor și colecțiilor publice, bibliotecilor și al așezămintelor culturale de drept public. Mai precis, respectivul articol impune candidaților să întrunească condițiile de studii, de pregătire culturală și managerială, precum și alte condiții cerute de autoritate, iar – în cazul de față – autoritatea a cerut studii umaniste sau arte, condiție pe care Argentina Culuș nu ar fi îndeplinit-o, domnia sa fiind absolventă de studii sociale. 
Postul ramane in continuare vacant. Cel mai probabil interimatul asigurat de Araxi Negoșanu va continua pana la clarificarea situatiei.