Argeșenii s-ar putea vaccina fără să coboare din mașină | Sursa Ta

Începerea eliminării restricțiilor este strâns legată de rata vaccinării. Dacă nu crește numărul persoanelor imunizate, ne îndepărtăm foarte mult de acest obiectiv. Pentru a accelera campania de vaccinare au fost adoptate numeroase noi măsuri, la nivel național sau local. Una dintre acestea este vaccinarea fără programare în platformă, doar cu buletinul, la orice centru, după ora 14.00. Au fost concepute maratoane de vaccinare sau centre drive- thru, care s-au dovedit destul de eficiente. Și prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, ne-a declarat că a făcut demersuri în acest sens. Astfel, intenționează să organizeze un drive-thru la nivelul Piteștiului, fiind în proceduri la acest moment, cu o adresă înaintată către Primăria Pitești. Locația aleasă, momentan, este parcarea de la Stadion, unde este suficient spațiu, însă nu s-a bătut nimic în cuie. Avantajul la un asemenea sistem este că te duci cu mașina și nici nu este nevoie să ieși din ea, pentru a ți se inocula serul. De asemenea, nu mai ai nici grija programării. Prefectul Emilia Mateescu ne-a declarat că are în vedere și un maraton, dar este mai eficient să nu se organizeze toate evenimentele de acest tip simultan și să le ia pe rând. 

 


Maraton de vaccinare pentru profesori


Sâmbătă, 8 mai, la Inspectoratul Școlar Argeș, s-a organizat un maraton al vaccinării, în cadrul căruia 100 de cadre au fost imunizate. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Medicilor de Familie și Direcția de Sănătate Publică, la inițiativa inspectorului general Liliana Murguleț și a președintei Asociației Medicilor de Familie, dr. Mariana Boșneag. Trei echipe mobile de vaccinare au fost prezente în holul IȘJ Argeș, amenajat special pentru a permite vaccinarea anti-COVID cu Pfizer Biontech, pus la dispoziție de DSP Argeș, a celor 100 de persoane înscrise.

„Apreciem deschiderea cadrelor didactice de a face un pas conștient spre normalitate și siguranță, spre un proces de educație aproape de elev, față în față, așa cum ni-l dorim cu toții. Conștientizarea este cuvântul-cheie al zilei, vaccinarea fiind singura cale spre normalitate.”, au subliniat organizatorii campaniei „100 pentru vaccinare”. 

 

Preluat: saptamanalul ancheta