Argeșenii la control după explozia cazurilor de COVID-19!

Polițiștii argeșeni au continuat acţiunile de verificare, cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, săli de jocuri de noroc, săli de sport, dar şi în mijloacele de transport în comun, privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, cu scopul prevenirii răspândirii virusului SARS COV-2.

CITEȘTE ȘI ... COVID-19 în Argeș - Am depășit 1.000 persoane infectate iar numărul morților este 53

La aceste acțiunie au participat 124 de polițiști, 49 de jandarmi și 28 de polițiști locali. Astfel, au fost verificate 51 de societăți comerciale, 118 autoturisme și au fost legitimate aproximativ 180 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.400 de lei.
Din totalul acestora, 63 de sancțiuni, în valoare de 2.500 de lei, au fost aplicate persoanelor care nu au respectat măsurile de protecție individuală, iar 4 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 

 

Apel către cetățeni!

”Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a proteja atât viața lor, cât și pe aceea a celorlalți. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare!

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm recomandările autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.”, transmit politisti argeșeni.

 

Ieri, conform datelor DSP, Argeșul avea 1016 persoane confirmate pozitiv, dintre care 53 de persoane decedate și 249 persoane vindecate.

Și prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, face apel la cetățeni să poarte masca de protecție, să evite zonele aglomerate și să respecte distanțarea fizică și igiena mâinilor, mai ales că în ultima perioadă ne confruntăm cu o creștere a numărului de cazuri COVID.

 


Nu uitați!!! Telverde pentru sesizarea încălcării normelor de protecție sanitară!


Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a convocat vineri o ședință, în sistem videoconferință, cu prefecții și șefii de structuri centrale și teritoriale pentru a stabili măsurile care vor fi luate în următoarele două săptămâni. Printre deciziile luate a fost și aceea de a se înființa o linie telefonică Tel Verde-– 0800800165- la care cetățenii să poată sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.