Argeșeni prinși la furat de lemne

Dintr-un comunicat al IPJ Argeș aflăm că poliţiştii argeşeni au confiscat, în urma acțiunilor de săptămâna trecută, peste 35 de metri cubi de lemn, precum şi 6 atelaje utilizate la transportul lemnelor fără documente de provenienţă.

În perioada 2-8 iunie, poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au fost depistate 27 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 65 de ani, precum şi doi minori de 17 ani, care au tăiat, deţinut sau au transportat material lemnos pe drumurile publice, cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 33.800 de lei, și a fost confiscată cantitatea de peste 35 de metri cubi de material lemnos de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Totodată, ca măsură complementară, au fost confiscate 6 atelaje care au fost utilizate la transportul de material lemnos fără documente de provenienţă şi transport.

În acest context, în ziua de 7 iunie polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăț au acționat pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au depistat, pe raza comunei Bughea de Sus, cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 52 de ani, şi un minor de 17 ani, toţi din aceeaşi localitate, care transportau material lemnos cu atelaje, fără documente legale de provenienţă şi transport.

Cantitatea de material lemnos a fost evaluată de un specialist silvic la totalul de 3,8 metri cubi de lemn din speciile fag şi mesteacăn, care a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Câmpulung.

Toate cele şase persoane au fost sancţionate contravenţional conform Legii 171/2010, cu amenzi în valoare totală de 8.000 de lei, iar patru dintre atelajele folosite la transportul materialului lemnos au fost confiscate.

Se menționează de asemenea în comunicat faptul că aceste activităţi de combatere a delictelor silvice vor continua.