Argeșeni pregătiți umbrelele! ANM a emis un cod galben de ploi torențiale și vijelii în aproape toată țara | Sursa Ta

 

Ploile vor cuprinde aproape întreaga țară, anunță meteorologii care au emis, marți, avertizări Cod galben și Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, averse torențiale, vijelii și grindină.

De marți, ora 12.00 până miercuri la ora 10.00, va fi cod galben în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Banat, Maramureș și la munte. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25-40 l/mp.

CITEȘTE ȘI...(VIDEO) Șoferul din accidentul de la Mărăcineni a MURIT!

Marți, de la ora 14.00 până la ora 22.00, în jumătatea de nord a Moldovei va fi în vigoare un cod portocaliu de vijelii puternice, cu rafale de peste 60...80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și izolat 50...60 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, dar pe arii restrânse, spun meteorologii.

CITEȘTE ȘI...Primele cărți de identitate electronice vor fi eliberate în septembrie

Un al doilea mesaj transmis de meteorologi se referă la un cod galben care va fi în vigoare de miercuri, ora 10.00 până joi ora 10.00. 

În acest interval, în Transilvania, Moldova și local în Banat, Oltenia, Muntenia și la munte, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. 

Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25-40 l/mp.


Sursa: Digi24