Argeșeni buni de plată! Nu au respectat măsura carantinei

Peste 160 de societăți comerciale, aproximativ 1.200 de persoane şi main mult de 350 de mijloace de transport persoane au fost verificate în ultimele 24 de ore. Activităţile desfăşurate de poliţişti, împreună cu celelalte forţe cu care se acţionează în sistem integrat, se menţin la aceeaşi intensitate.

 

În ultimele 24 de ore, un număr de 229 poliţişti și 44 de polițiști locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri). 

În cadrul activităților au fost verificate 1.237 de persoane, precum și 353 de autovehicule, dintre care 118 mijloace de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 162 de societăți comerciale, în cadrul a 139 de locaţii, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.500 de lei, după cum urmează: 

-145 de sancţiuni, în valoare de 16.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-15 sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);

- 2 sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată.

 

Nu au respectat măsura izolării/carantinei

 

În ziua de 04 martie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni, care efectuau verificarea persoanelor care au stabilită măsura izolării sau carantinării la adresa declarată, au identificat un bărbat de 46 de ani, din Țițești, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.

Tot în ziua de 04 martie, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, au identificat în urma unui control în trafic al unui autoturism, un tânăr de 21 de ani, din Sălătrucu, care figura cu măsura carantinării la adresa declarată.

În urma celor constatate, tânărul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situația a fost comunicată către D.S.P. Argeș.