Argeșeni blocați în zăpadă! Au vrut să urce cu mașinile neechipate pe platoul Bucegi!

Doi șoferi din Argeș și Timișoara au solicitat ajutorul jandarmilor după ce s-au aventurat pe drumul Piatra Arsă – Platoul Bucegi cu maşinile neechipate corespunzător vremii de iarnă. În autoturisme se aflau opt persoane, printre care și doi copii.

CITEȘTE ȘI ... Prognoza meteo anunţă încălzire spectaculoasă

Incidentul a fost adus la cunoştinţa jandarmilor prahoveni vineri la ora 16,45, prin intermediul Numărului Unic de Urgenţă 112. După aproape cinci ore de eforturi comune ale salvatorilor prahoveni şi dâmboviţeni, cei opt au fost scoşi, teferi, dintre nămeții în care rămăseseră blocaţi.

„Patru jandarmi montani din cadrul Detașamentului de Jandarmi Sinaia ( I J J Prahova ) şi doi de la Postul Zănoaga ( IJJ Dâmboviţa) au acționat în urma unui apel primit la <<112>>, pentru a sprijini doi conducători auto, care împreună cu şase persoane, dintre care doi copii, s-au aventurat în zona Piatra Arsă, Platoul Bucegi, deşi nu aveau maşinile echipate corespunzător.
Jandarmii i-au ajutat pe cei doi şoferi, din Argeș și Timișoara, echipându-le maşinile cu lanţuri auto antiderapante, apoi i-au însoțit până la Cota 1000, de unde aceștia au putut coborî în siguranţă în oraș. Persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă autoturismele persoanelor în cauză au suferit câteva avarii. Operațiunea de salvare s-a finalizat la ora 20.30”,
se precizează în comunicat.


Sursa: ziarulprahova.ro