Argeșeni, aveți grijă ce cumpărați la reduceri!

Argeșenii trebuie să fie cu ochii în patru atunci când vine vorba de shopping la reduceri sau promoții. Asta, după ce tocmai marii comercianți au fost drastic amendați de inspectorii OPC Argeș pentru nerespectarea legislației în ceea ce privește ofertele de gen, îndeosebi raportat la articolele de îmbrăcăminte și de încălțăminte. Reclama mincinoasă cu reduceri de preț și cu super oferte i-a costat pe cei care au încălcat legea, inspectorii OPC aplicând amenzi contravenționale în sumă totală de 23.000 lei.

Conform comisarului-șef al OPC Argeș, Violeta Nedelcu, operatorii economici nu au respectat obligațiile ce le revin cu privire la practicarea vânzărilor cu preț redus sau a bunurilor promoționale. Astfel, au fost găsite produse prezentate cu sintagma „ super ofertă”,  fără a se preciza însă avantajul specific prețului sau produsului, produse avantajoase „în limita stocului disponibil” pentru care  perioada promoțională era expirată sau nemenționată ori magazine care promovau prin afișaj solduri și „prețuri mici”, fără a avea însă reduceri la raft care să corespundă reclamei!

La finele anului trecut, OPC Argeș a raportat către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului un număr de 1.718 verificări și controale și 2.386.400 lei amenzi aplicate pe toată raza județului. Valoarea totală a restituirilor către argeșenii care au reclamat la OPC s-a ridicat la suma de 334.749 lei. 

 

Sursa: Saptamanalul Ancheta