Argeșeni amendați - Au părăsit izolarea!

În ultimele 24 de ore, au fost organizate 38 de acțiuni punctuale (din care 35 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și Poliție Locală), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

CITEȘTE ȘI ... (video) Vreme superbă deasupra norilor!

Polițiștii au verificat, în total, 1265 de persoane, dintre care  851 au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale. Totodată, 132 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către persoanl și clienți. De asemenea, 275 de autovehicule au fost verificate, din care 105 mijloace de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii şi poliţiştii locali au aplicat 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 29.000 de lei, 195 dintre acestea, în valoare totală de 24.500 de lei, fiind aplicate persoanelor care nu purtau masca de protecție, 4, în valoare totală de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii izolării, iar una, de 2.000 de lei, unui operator economic pentru organizarea de activități în spații private închise pentru care au fost instituite interdicții/restricții. 

CITEȘTE ȘI  ... Bilanț dramatic pentru ziua de duminică: 129 de cazuri noi în Argeș!

În ziua de 31 octombrie a.c., polițiștii au depistat 4 persoane care nu au respectat măsura carantinării la domiciliu, față de care au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.500 de lei.

Astfel, poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliţie Pitești au depistat un bărbat de 30 de ani și soția acestuia, de 29 de ani, ambii din Pitești, care nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Aceștia au fost sancționați contravențional, iar situaţia  a fost comunicată C.J.C.I. Argeș și D.S.P. Argeș.

De asemenea, tot poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliţie Pitești au depistat un bărbat de 34 de ani, din Pitești, care a părăsit adresa unde figura în izolare. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia acestuia a fost comunicată C.J.C.I. Argeș și D.S.P. Argeș.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni, care au efectuat verificarea la domiciliu a persoanelor față de care este instituită măsura izolării sau carantinării, au constatat că un bărbat de 27 de ani, din Tigveni,  nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată C.J.C.I. Argeș și D.S.P. Argeș.

•    
În ziua de 31 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, o societate comercială de pe raza localității Mărăcineni, întrucât nu au fost respectate prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș nr. 53 din 28 octombrie a.c. și nu au fost luate măsurile de suspendare a activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

   

Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci de a preveni săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, precum și de a limita răspândirea virusului Covid 19, astfel că, în contextul stării de alertă, polițiștii vor acționa, în principal, pentru informarea cetățenilor.

Ne dorim ca un număr cât mai mare dintre cetățeni să conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, iar recomandările impuse prin norme legale, au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, de către fiecare cetățean, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.