Argeșeanul Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat: „E timpul să reducem consecințele negative ale acestei pandemii”

Argeșeanul Valeriu Gheorghiţă s-a vaccinat anti-Covid la centrul amenajat în policlinica Spitalului Militar Central din București.

„Este un moment pe care l-am aşteptat de atâtea luni alături de colegii noştri din sistemul medical - apariţia unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranţă, de calitate şi de eficacitate. Astăzi ştiinţa a triumfat, ştiinţa este alături de noi, ştiinţa este alături de oameni şi ne-a oferit printr-un efort fără precedent al tuturor cercetătorilor la cel mai înalt nivel apariţia într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplineşte toate standardele de siguranţă şi de eficacitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

După administrarea vaccinului, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a respectat cele 15 minute de așteptare sub supravegherea cadrelor medicale, pentru a vedea dacă are reacții adverse la ser.

„Ne preocupă în mod deosebit asigurarea unui mediu favorabil vaccinării în condiţii de siguranţă pentru fiecare persoană în parte care doreşte să se vaccineze. În imediata perioadă ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin pentru că vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă măsura corectă medicală, sigură şi eficientă şi rapidă prin care noi putem împreună şi doar împreună să revenim la normalitate. E timpul să reducem consecințele negative ale acestei pandemii, să limităm pierderile de vieți omenești”, a adăugat acesta la finalul procedurii.

Valeriu Gheorghiţă a transmis un mesaj românilor sceptici referitor la vaccinul anti-Covid.

„Sunt încrezător că împreună şi numai împreună putem risipi acest virus al neîncrederii şi putem împreună cu toţi colegii din sistemul medical şi cu cetăţenii acestei ţări să facem front comun, să fim solidari, să ne protejăm, familia, prietenii, colegii şi ţara. Doar împreună putem să ieșim din această pandemie și să revenim la o viață normală”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Ieri, conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, au fost imunizate cu vaccinul Pfizer BioNTech 11.912 de persoane. În total, până în prezent, au fost vaccinate 25.508 de persoane, dintre care doar 47 de cadre medicale au avut reacții adverse minore.