Argeșeanul Robert Glinţă - primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020!

Înotătorul Robert Glinţă (21 de ani) şi-a asigurat prezenţa la Jocurile Olimpice de la Tokio din 2020. Sportivul dinamovist Robert Glinţă, cel mai valoros înotător român al momentului a realizat baremul A pentru Jocurile Olimpice de la Tokio, fiind primul român care îşi câştigă dreptul de fi prezent la competiţia supremă din 2020. Robert s-a impus la Cupa Europeană din Luxemburg în proba de 100 metri spate, cu un rezultat de 58,83 secunde.

CITEȘTE ȘI ... Taximetrist salvat de alți șoferi! A adormit cu piciorul pe accelerație...

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a salutat imediat pe facebook performanţa: ”La câteva zile de la începutul perioadei de calificare Robert a reuşit să realizeze baremul A în proba de 100 spate (53.83) la Cupa Europeană de la Luxemburg, reuşind să se impună şi în faţa campionului european, Kliment Kolesnikov! Felicitări Robert, Silviu şi Bogdan! Sper ca această calificare să fie de bun augur în vederea unei echipe olimpice cât mai numeroase!”.

Robert Glinţă s-a calificat şi la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, unde s-a clasat pe locul 8 în finala de la 100 m spate. El a fost singurul înotător român care a realizat o astfel de performanţă la competiţia din Brazilia.

Sursa: prosport.ro