Argeșeanul Ion Jinga - ambasador al țării de 24 de ani

Argeşeanul Ion Jinga are una dintre cele mai spectaculoase cariere ca ambasador de-a lungul căreia a primit numeroase distincţii naţionale şi internaţionale de prim rang. Ion Jinga lucrează în diplomaţie din 1992 şi este absolventul a două facultăţi (Fizică şi Drept), doctor în Drept şi deţine un master la Colegiul Europei din Bruges
Ion Jinga reprezintă de 24 de ani interesele României în diferite ţări ale lumii şi instituţii internaţionale.

Ion Jinga a crescut la bunici, pe malul Râului Argeşel. Apoi s-a întors la părinții săi în Brașov, unde a stat până la 10 ani. Tatăl său este originar din zona Făgărașului. Ion Jinga a studiat școala generală în localitatea Mătău și Câmpulung, iar apoi a urmat Liceul „Dinicu Golescu“, secţia matematică-fizică, pe care l-am absolvit ca şef de promoţie.
Din 4 august 2015, Ion Jinga este ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, reprezentant Permanent al României la Organizaţia Naţiunilor Unite în New York. Într-un interviu acordat pentru „Weekend Adevărul“, Ion Jinga a vorbit, printre altele, despre începuturile carierei sale în diplomaţie, despre românii care lucrează la ONU şi despre situaţia politică internaţională.

Urmăriți interviul aici

Sursa: Adevarul.ro