O argeșeancă - românca care ne reprezintă la Universitatea din Tel Aviv - are nevoie de ajutor!

Piteșteanca Maria Cristina Iacob are nevoie de ajutorul românilor!
Tânăra este singura româncă care a reușit să studieze în celebra Universitate din Tel Aviv (Israel). Trece în cel de-al treilea an de studiu la Facultatea de limbi străine, Istori și Psihilogie și este apreciată de profesorii israilieni.
A reușit chiar imposibilul. Prin intervențiile tinerei, conducerea universități a fost de acord arborarea drapelului național alături de celelalte 30 de drepele ale lumii. Astfel 20.000 de oameni, studenți și profesori, trec zilnic pe lângă simbolul nostru național.

CITEȘTE ȘI ... Tractor răsturnat - Două persoane sunt prinse în interior!

Tânăra are, totuși, nevoie de ajutor pentru a-și finaliza studiile. Viața este scumpă în Israel, o pâine costând 12 lei, un kilogram de carne 150 de lei, iar legumele sau fructele în jur de 10 lei kilogramul.
Familia piteștencei nu mai poate susține financiar studiile Mariei, fiind nevoietă să renunțe la visul său de a deveni judecător la Haga și de a reprezenta țara peste horare.

”Am muncit din greu în anii de liceu și m-am străduit să învăț cât mai bine, am fost premianta și olimpică națională la latina. Tatal meu mă lua cu el la toate manifestarile patriotice și m-a educat în spiritual dragostei față de neamul strămoșesc. Visul meu era să ajung judecator la Haga, să reprezint Romania acolo. De aceea am vrut sa studiez în SUA, să devin un om puternic.”

Maria Cristina Iacob a terminat cursurile Colegiului National I.C.Bratianu Pitesti.
În toamna anului 2014 a fost admisa la Universitatea Suffolk și Northeasthern University din Boston și la Universitatea AJU din Los Angeles, California. Lipsa banilor și a problemelor cu viza a determinat-o pe Maria să renunțe pe moment la visul său. Refuzul nu a dororât-o.

”Parinții au salarii modeste și am avut o viață mai grea din punct de vedere financiar, cu împrumuturi la oameni și la banci în permanență. Ei ne-au spus că trebuie să învățăm din răsputeri ca să ajungem oameni puternici. Fratele meu este student în anul III la Academia de Poliție și a facut și Facultatea de Drept la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitesti. ”

A urmat un examen la Universitatea din Tel Aviv, examen pe care l-a trecut cu succes.
Chiria o costă pe Maria 7500 de USD/an, iar școlarizarea 10.000 de USD/an.
Din păcate, legile sunt foarte restrictive în Israel. Studenții nu au voie să lucreze și nu există varianta acordării unei burse.


”Din păcate pentru ultimul an părinții nu mă mai pot ajuta pentru plata taxelor și a chiriei la campus. De abia îmi trimit pentru alimente, transport, telefon și alte lucruri necesare traiului de zi cu zi. Au credite de 100.000 lei la banci și nu mai au dreptul la alt împrumut. Aici nu mă poate ajuta nimeni, numai românii cu suflet mare din țară. Am plătit chiria inclusiv pe luna august dar din septembrie nu mai am cu ce sa plătesc. Neavând drept de muncă, situația este foarte critică, fiind pusă în situația să îngheț anul 3 de studiu și să plec în țară.”


Iacob Maria Cristina -Universitatea TEL AVIV –Israel
Cei care pot si doresc sa ma ajute,va rog sa ma contactati la adresa de e-mail:
christinajaakob007@yahoo.com; numarul de telefon : 00972 532 159 433;

Cont deschis la BRD - Cont in RON: RO17 BRDE 445S V192 2521 4450
                                  - Cont USD:RO84 BRDE 445S V192 2581 4450
Cont “Asociatia pentru Maria Cristina-Onoreaza Argesul si Tricolorul in Tara Sfinta”: RO16 RNCB 0022 1545 2446 0001 CUI:37566263  20.08.2017   

Telefon Iacob Tudor (tatăl Mariei): 0746118892 ; SC Caroli Foods Group Srl Pitesti