Argeșean trimis în judecată pentru șantaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor


În ziua de 19 aprilie, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de șantaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada iulie - august 2020, un bărbat de 41 de ani, din Băiculești, ar fi împrumutat, de la un bărbat de 49 de ani, din Cocu, suma totală de 15.000 de euro, iar ulterior ar fi plătit, prin constrângere, rate și dobânzi mai mari decât valoarea împrumutată. 

Reamintim că, în ziua de 28 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale – Biroul de Operațiuni Speciale Pitești, au realizat prinderea în flagrant a bărbatului de 49 de ani, din Cocu, imediat după ce acesta a perceput și primit o sumă de bani necuvenită de la persoana vătămată.

După depistarea în flagrant, polițiștii, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat două percheziții la locuințele persoanei bănuite, de pe raza municipiului Pitești și a comunei Cocu, ocazie cu care au fost găsite documente şi înscrisuri cu valoare probatorie, o autoutilitară, luată de la persoana vătămată, precum și un încărcător ce conținea cartușe nepercutate.

Bărbatul de 49 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind cercetat sub măsura controlului judiciar.

Pentru recuperarea prejudiciului, a fost dispusă măsura sechestrului asigurator asupra unui bun imobil deținut de cel în cauză.

Dosarul cauzei urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.