Argeșean reținut pentru furt calificat

Reprezentii biroului de presă al IPJ Argeș au anunțat faptul că un bărbat de 39 de ani, din Schitu-Golești, bănuit de săvârşirea infracţiunii de distrugerea instalațiilor de comunicații feroviare și furt calificat, a fost reținut de polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeş.

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, al jandarmilor argeșeni, precum și al specialiștilor criminaliști din cadrul I.P.J. Argeș, au efectuat trei percheziții domiciliare, pe raza comunei Schitu Golești, la locuințele a trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de distrugere a instalațiilor de comunicații feroviare și furt calificat.

În acest context s-a stabilit că, în ziua de 11 mai, cei trei ar fi secționat și sustras un segment de cablu de telecomunicații TTR ce asigura legăturile telefonice între Stațiile C.F. Schitu Golești și Lăzărești, prin fapta comisă fiind pusă în pericol siguranța circulației feroviare.

De asemenea după efectuarea perchezițiilor, cei trei suspecți, respectiv un bărbat de 39 de ani, o femeie de 49 de ani și un minor de 15 ani, toți din comuna Schitu-Golești, au fost conduși la sediul poliției, iar după administrarea probatoriului, în cursul zilei de ieri, 18 mai, polițiștii au dispus față de bărbatul de 39 de ani, reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Totodată, astăzi 19 mai, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.