Argeșean condamnat. Și-a șantajat iubita cu poze compromiţătoare!

Un tânăr din Argeş a fost condamnat definitiv la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru că şi-a şantajat iubita cu fotografii compromiţătoare ca s-o determine să nu-l părăsească,  apoi le-a distribuit pe Facebook şi Messenger unui număr de 5.000 de utilizatori.

CITEȘTE ȘI ... Cod portocaliu de vreme severă în nordul Argeșului!

El, 22 de ani, ea, 18 ani. Atât aveau când fata s-a hotârât să rupă relaţia. Se întâmpla în toamna anului trecut, când tânărul plecase în străinătate.  El n-a putut să accepte despărţirea şi, cum fata era decisă să-l părăsească, a recurs la şantaj, ameninţând-o că o va face de ruşine cu fotografiile în ipostaze sexuale pe care ea i le trimisese de bună voie pe vremea când îl iubea.  Fata a cedat iniţial şantajului şi, o scurtă perioadă, a reluat relaţia, timp în care a încercat să şteargă fotografiile de pe dispozitivele deţinute de tânăr. Când a crezut că pozele nu mai există, l-a părăsit. 

"Având convingerea că imaginile sexual explicite cu aceasta au fost şterse, persoana vătămată a pus capăt relaţiei, la data de 07.12.2019,  iar la data de 08.12.2019 inculpatul, folosind contul de utilizator C. Capone, a expus şi a distribuit, în public, pe reţeaua de socializare Facebook fotografii cu persoana vătămată, în ipostaze sexual explicite", se arată în considerentele sentinţei Curţii de Apel Piteşti

CITEȘTE ȘI ... Accident la Morărești. S-a răsturnat cu mașina

„Este doar începutul“ 

Când mama fetei l-a contactat şi i-a cerut să şteargă pozele, tânărul a refuzat-o. Mai mult, i-a spus că „este doar începutul, vor mai urma şi alte postări, voi da şi la ziar”. Între timp, după raportarea sa, contul folosit de tânăr a fost inactivat de Facebook.


Tânărul s-a răzbunat şi mai tare. A transmis fotografiile, pe aplicaţia Facebook Messenger, de pe un alt cont, unui număr de aproximativ 5.000 de persoane. 

CITEȘTE ȘI ... (video) A plonjat cu mașina în lac - Șoferul, cu hipotermie

De ruşine, fata a refuzat să mai meargă la şcoală  

Judecătorul a considerat şi că faptele tânărului, care a mai avut probleme cu legea pe vremea când era minor (pentru furt), au adus atingere relaţiilor privind convieţuirea socială. 

"În urma publicării pe reţeaua de socializare Facebook a imaginilor în care persoana vătămată apare în ipostaze sexual explicite, acestea au fost distribuite către persoane foarte apropiate sus-numitei (mama acesteia, rude, prieteni etc.), iar potrivit depoziţiei persoanei vătămate aceasta nu a mai putut continua cursurile şcolare în perioada imediat următoare comiterii faptei de către inculpat", se mai arată în considerentele sentinţei citate

Tânărul a contestat sentinţa, iar în septembrie 2020, Curtea de Apel Piteşti i-a respins acţiunea, sentinţa instanţei de fond rămânând, astfel, definitivă.

 

Sursa: adevarul.ro