Argeșean cercetat penal pentru cruzime față de animale

Un tânăr din localitatea argeşeană Bughea de Jos, care s-a filmat când şi-a asmuţit câinele să omoare un alt câine, este cercetat penal, a anunţat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Precizările au fost făcute după ce în spaţiul public au apărut informaţii despre acest caz de violenţă împotriva animalelor.

Din verificările efectuate de polițiști până în prezent a rezultat că protagonistul filmării, un tânar de 22 de ani, din comuna Bughea de Jos, s-ar fi filmat singur, posibil în cursul lunii ianuarie 2020, în timp ce asmuțea un câine pe care îl deținea, asupra unui alt câine, inert, care era prins într-un laț.

Fapta a fost sesizată în cursul lunii martie 2020, pe parcursul stării de urgență, de către proprietarul celuilalt câine care apare în filmare.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept, faptă prevazută de Legea 205 din 2004, privind protecţia animalelor, cauză în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

CITEȘTE ȘI...(VIDEO) Dentist din Argeș găsit mort în munți

Totodată, din verificările efectuate de poliţişti până în prezent, a rezultat că tânărul în cauză nu mai deţine câinele din filmare, care ar fi fost înstrăinat anterior momentului la care poliţiştii au fost sesizaţi.

De asemenea, de la momentul sesizării până în prezent, precum şi anterior momentului la care a fost formulată plângerea, nu au mai existat sesizari cu privire la alte fapte de asemenea natură care să îl privească pe tânărul în cauză.

Trebuie menționat faptul că astfel de fapte sunt verificate cu atenție, iar aspectele rămân în atenţia poliţiştilor și sunt avute în vedere şi în cadrul activităţilor pe care le desfășoară ulterior.