Argeșean arestat. Păcălea, cu facturi, că le aduce maşinile de afară!

Poliţiştii de la Secţia 3 Braşov au dat de urma tânăr infractor din Argeş, de doar 24 de ani, care se ocupa cu vânzarea de iluzii braşovenilor care îşi doreau maşini din străinătate, dar nu aveau timp să meargă după ele. Lucra organizat, „pe firmă”, şi nici nu era prea scump, 1.300 de lei de persoană, doar că el nici gând nu avea să le aducă vreo maşină în parcare. Până acum, 3 cazuri au fost probate în Braşov, dar mai are pe „cazier” mulţi alţi păcăliţi în alte judeţe.


„În fapt, în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în perioada 26 aprilie – 24 iulie 2020, o persoană necunoscută, prin folosirea unei false calităţi, respectiv, susţinând că este reprezentantul unor societăţi comerciale, ce au ca obiect de activitate transportarea de vehicule din străinătate pe teritoriul României, ar fi indus în eroare trei persoane, prin aceea că le-ar fi emis presupuse facturi, ca urmare a transmiterii unor sume de bani, ce reprezentau plata serviciilor, ce ar fi urmat să fie prestate.  Prejudiciul total creat este de aproximativ 3.900 lei”, a precizat agent principal Nadia Olaru, purtător de cuvânt IPJ Braşov.


Pe 25 ianuarie, cu mandat de la Parchet, poliţiştii au descins la uşa suspectului.

„În continuarea activităţilor procedurale desfăşurate în cauză, la data de 25 ianuarie 2021, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Braşov au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat, în vârstă de 24 ani din judeţul Argeş, persoană identificată ca fiind autorul celor trei fapte de înşelăciune”, a mai precizat sursa citată.


În urma percheziţiei efectuate au fost descoperite şi ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri. De asemenea, a fost pus în executare un mandat de aducere emis pe numele bărbatului, în vârstă de 24 ani, acesta fiind condus la sediul Secţiei 3 Poliţie în vederea continuării cercetărilor. Totodată, pe parcursul cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză ar fi autorul a numeroase astfel de fapte pe raza mai multor judeţe.

CITEȘTE ȘI ... Prețurile la benzină și motorină au crescut. Scumpirea va avea efecte în lanț pentru români


În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Braşov, iar la data de 26 ianuarie 2021, instanţa a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursa: bzb.ro